fbpx
Business

Prima Impresie la Accesarea unui Site Web

Prima Impresie la Accesarea unui Site Web
Prima impresie la accesarea unui site web

Pentru multă lume, accesarea site-ului este prima impresie pe care și-o face despre afacerea ta. Chiar dacă produci țigle pentru acoperiș, ai un restaurant sau lucrezi în domeniul IT, este o bună șansă ca viitorul client să afle de tine cercetând piața online. Și bineînțeles că nu vrei ca aceștia să iasă fără ca măcar să cunoască prea multe despre afacerea ta doar pentru că site-ul se află într-o stare jalnică, este încet, nu merg butoane sau are designul învechit. Nu, trebuie să avem un site bine pus la punct, atractiv, funcțional și în principal responsive. Am detaliat ce înseamnă un site responsive în pagina cu răspunsuri la întrebări frecvente.

Importanța primei impresie pentru site-uri nu ar trebui neglijată. Dacă site-ul funcționează greoi și nu este nici intuitiv, poți respinge clienții fără să vrei.

 

Pentru a avea un site profesional, recomandăm a avea următoarele elemente bine puse la punct:

 

  • Navigație Simplă. Atunci când clientul intră pe site-ul tău, acesta trebuie să aibă la dispoziție navigația pe site într-un mod cât mai clar, simplu și intuitiv posibil. Nu ar trebui să îi ia mult timp pentru a găsi ce își dorește.
  • Conținut Clar și Ușor de Înțeles. Conținutul site-ului trebuie să conțină informații cât mai detaliate și clare, astfel încât clientul să înțeleagă ușor produsul pe care îl vinzi sau serviciul pe care-l prestezi. Cuvintele relevante, denumite și keywords ajută la expunerea site-ului pe internet, pentru ca clientul să ajungă la site-ul tău.
  • Viteză. Este simplu. Dacă site-ul tău se încarcă greu, clientul va ieși și va accesa următorul rezultat din căutare. Un site profesional va asigura timpi scurți de încărcare a paginilor. Pentru asta, un hosting care merge pe un SSD, dar și optimizarea site-ului, vor ajuta la viteza site-ului.
  • Design Atractiv. Dacă un site este plictisitor, conținând culori neatractive, clientul va fi înclinat să nu continue cercetarea. Un site atractiv nu neglijează importanța culorilor și imaginilor din acesta. Acesta găsește balanța perfectă între culoare, conținut și viteză de accesare a paginilor.

Dacă tu nu ai resursele necesare pentru a crea un website profesional și adecvat pieței, aici intervin firmele de web design

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *