
Pentru a alege cea mai bună agenție de web design pentru afacerea ta trebuie să treci printr-un proces destul de dificil. O simplă căutare pe Google pentru “creare site web”, “realizare site web” sau “firmă web design” ne va întoarce o mulțime de rezultate, dar asta nu ne ușurează deloc sarcina.
Cel mai ușor este să restrângi rezultatele la primele 10-15 rezultate și apoi să treci peste portofoliile firmelor, urmând ca mai apoi să alegi 5 pentru a cere o ofertă. Asta este ușor, dar înainte de a cere o ofertă, trebuie să cauți și secțiunea de recenzii despre această firmă. Atât pe Google, cât și pe Facebook. Poate chiar și pe Yelp? Acolo vei descoperi puțin despre seriozitatea firmei. E posibil ca unele firme să aibă multe site-uri în portofoliu, iar acestea să fie superbe, dar experiența clienților lor să fie urâtă.
O agenție de web design nu este de ajuns doar să-ți construiască site-ul și mai apoi să ți-l arunce în brațe. Înțelegerea afacerii tale este un lucru important în realizarea site-ului.
Contează de unde este agenția?
Noi credem că nu. Atâta timp cât se comunică activ cu clientul, nu are importanță că faci site-ul cu o firmă de la tine din oraș sau cu o firmă din capătul celălalt al țării. Aici este foarte important și feedback-ul clientului. Acesta trebuie să fie foarte atent atunci când evaluează site-ul sau designul propus de agenție și să-i dea un răspuns cât mai clar cu modificările pe care aceasta trebuie să le facă.
Află pe ce platformă va fi creat site-ul
De la WordPress, la Drupal, Joomla sau alte sisteme, este important pentru tine ca site-ul să fie creat pe o platformă cât mai ușoară de înțeles. Pentru asta, este necesar să aflii din start pe ce platformă îți vei crea site-ul. Iar răspunsul la întrebarea asta, ar trebui să vină din pagina cu întrebări frecvente a agenției. Dacă nu este prezentă acolo, va fi fie în oferta prezentată, fie va fi nevoie să întrebi.
Se oferă training și asistență cu învățatul platformei?
Întreabă agenția (dacă nu cumva nu au deja specificat în ofertă asta) dacă aceștia oferă un mic ghid în a folosi platforma pe care îți va crea site-ul. Nu toți ne naștem învățați, dar toți putem învăța unele lucruri. De aceea, agenția ar trebui să-ți pună la dispoziție un mic ghid spre a folosi platforma. Periodic, va trebui actualizată, uneori trebuie modificate unele detalii în pagini sau schimba texte care devin învechite. Desigur, agenția poate face aceste schimbări pentru tine, dar unele sunt atât de mici că va trebui să te loghezi și să apeși pe butonul de “actualizare”.
SEO – acest concept greu de înțeles, dar necesar pentru toate afacerile online
Optimizarea pentru motoare de căutare, sau mai pe scurt SEO, este principiul prin care un site web se face cunoscut publicului. Cu cât mai adecvat pe nișa lui, cu atât mai mult șanse ca acesta să ajungă în prima pagină pe Google/Yahoo/Bing, etc. O să scriem într-un alt articol, despre SEO. Deocamdată, recomandăm ca firma pe care o alegi, să fie familiară cu SEO. Google sau orice alt motor de căutare trebuie să fie prietenul tău. Acesta te va propulsa în primele rezultate, atunci când un client caută un serviciu sau produs pe care tu în vinzi. Cu cât este mai optimizat site-ul pentru motoarele de căutare, cu atât vei ieși mai în evidență în fața potențialilor clienți.
Ar mai fi și alte lucruri importante, cum ar fi timpii de execuție. Dacă agenția îți termină site-ul în câteva zile, atunci acesta este posibil să fie făcut pe picior și să nu se potrivească cerințelor tale.
Transparența în prețuri este și ea importantă, iar oferta propusă, trebuie să includă tot ce îți va oferi agenția, cât și prețul final.
Înainte de a alege o firmă pentru afacerea ta, consultă cunoștințe care și-au mai făcut site-uri, interesează-te mult pe partea de servicii oferite și ia în considerare și recenziile pentru firma respectivă. Trebuie alocat timp pentru a găsi cea mai bună agenție de web design, potrivită cerințelor tale.