fbpx
Educativ

Ce este web hosting și de ce am eu nevoie de așa ceva?

ce este web hosting-ul rep
Definiție

Înainte de a defini ce este web hosting-ul, trebuie să traducem web hosting-ul în română. Acesta se traduce prin găzduire web. De aici, ne putem adresa altor lucruri.

În primul rând, cum definim web hosting-ul? Acesta este practic un spațiu pe care îl închiriem sau cumpărăm pentru a ține un website pe internet.

Ok, hai să facem totul și mai clar. Atunci când ne decidem să ne facem un website, avem nevoie de două lucruri principale. Un domeniu, fără de care nu putem ajunge la site-ul în cauză, o adresă a website-ului. Acest lucru, l-am discutat într-un articol trecut, cu tot cu moduri de cumpărare. Bun, pe lângă adresă, acest website are nevoie și de un spațiu în care să stea. Ca atunci când cumperi un apartament sau o casă. Spațiul efectiv este web hosting-ul, iar adresa apartamentului este domeniul. Cele două se află în strânsă legătură, lucruri fără de care nu poate funcționa site-ul tău. Ok, pot, doar că nu-ți va afișa nimic. Un domeniu, fără legătura la web hosting (locul unde ținem efectiv site-ul) este doar o adresă care nu afișează nimic. Totodată, site-ul “hostat” (încărcat) pe un web hosting, dacă nu este legat de un domeniu, nu poate fi identificat. Există, dar nu putem ajunge la el.

Pe web hosting poți încărca un site, două, mai multe sau chiar îl poți folosi doar pentru stocare. Cam cum funcționează google drive, doar că cu mai puține automatisme. Totul depinde de dimensiunea pe care o cumperi.

ce este web hosting-ul

Cine oferă acest serviciu?

Web hosting-ul este oferit de către diverse companii de profil. Acestea dețin serverele necesare, care ne țin website-ul în picioare zi și noapte, 24/7. 

Acestea ar trebui să ne ofere în același timp și un cPanel pentru a ne permite accesul ușor și rapid la setările din spatele site-ului găzduit, cum ar fi crearea de adrese de email personalizate, subdomenii, diverse setări ale site-ului, încărcarea de fișiere sau chiar website-uri, etc.

Nu uitați că noi oferim găzduire 1 an inclusă pentru oricare pachet de creare website (atât de prezentare, cât și magazin online).

Vom reveni cu un articol cu cele mai importante criterii în alegerea unui serviciu de web hosting.

Actualizare: Aici este articolul cu criterii importante pentru alegerea unui serviciu de web hosting.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *