fbpx
Educativ

6 criterii de alegere a web hosting-ului

articol criterii web design thumb

După ce am clarificat ce este web hosting-ul și de ce avem nevoie de așa ceva, să vedem după ce criterii alegem compania de web hosting potrivită pentru profilul site-ului nostru. Avem 6 mai precis. 6 criterii de alegere a web hosting-ului.

Cele mai importante criterii pentru a alege un serviciu de web hosting potrivit
  1. Asistență. În funcție de profilul site-ului tău, vei avea nevoie de expunere 24/7. Pentru asta, dacă ceva nu merge sau dacă ai întrebări legate de orice, la orice oră, trebuie să existe cineva care să răspundă rapid la ele. 
  2. Spațiu și performanță. Foarte important ca spațiul pe care ți-l alocă providerul să fie suficient pentru site-ul tău. În general este, dar totodată, spațiul nu este totul. Este nevoie și de un procesor și putere RAM capabile să-ți încarce site-ul rapid. Totodată, legat de primul punct, trebuie să aibă uptime ridicat. Adică să țină site-ul online 24 din 24.
  3. Siguranță. De la certificate SSL (despre care vom vorbi într-un alt articol), la antivirus sau chiar la crearea de copii de siguranță la perioade regulate de timp, toate astea trebuie asigurate în caz că site-ul este atacat sau pur și simplu îi ia foc serverele furnizorului.
  4. Email. Da, odată cu web hosting-ul, ar trebui să poți crea și un email (cel puțin) personalizat cu adresa firmei tale. Ai domeniul www.testtest.ro, îți vei putea face o adresă de email de genul office@testtest.ro sau nume@testtest.ro.
  5. Reputația furnizorului. Știu, nu e tocmai ușor să cuantifici reputația furnizorului. Pentru asta, vin în ajutor diverse site-uri cu recenzii ale clienților, pentru firmele de web hosting. Poți începe cu firmele listate aici sau aici pe care să le cauți și să le compari pentru a vedea ce e mai avantajos pentru tine. 
  6. Prețul. Bineînțeles că prețul este și el foarte important. Deși nu cel mai important, este de avut în vedere. Totodată, trebuie citit cu atenție contractul, pentru a vedea condițiile pe care providerul ți le aplică la reînnoire. După primul an e posibil ca aceștia să-ți aplice sume duble față de primul an de găzduire.

articol criterii web design

Ca o mică concluzie, înainte să cumpărăm serviciul vreunui provider, va trebui să facem puțină cercetare. Va trebui să balansăm între cele 6 criterii de alegere a web hosting-ului, menționate mai sus și să semnăm cu ce e mai avantajos pentru noi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *